[...] tłuszczu. Już w ciągu kilku tygodni przynosi pierwsze rezultaty w postaci znacznego ubytku tkanki tłuszczowej oraz poprawy sylwetki. Produkt szczególnie polecany jest osobom chcącym pozbyć się szybko zbędnej tkanki tłuszczowej oraz sportowcom kształtującym definicję mięśniową. Najważniejsze cechy produktu: Przyspiesza [...]
[...] te były oparte na informacji, że wolne rodniki stymulują syntezę białek i działają podobnie do anabolicznej insuliny. Wszystko to historie „zasłyszane jednym uchem" a prawda jest następująca. Wolne rodniki tlenowe stymulują syntezę białek - i owszem, ale białek (enzymów) antyoksydacyjnych. To typowy mechanizm adaptacyjny. Jeżeli wzrasta [...]
[...] Zawartość BCAA i Peptydów Glutaminy · Bardzo Dobra Rozpuszczalność i Wchłanialność · 300mg Enzymów Trawiennych w Porcji CZYM JEST 100% WHEY PROTEIN? Kaizen 100% Whey Protein jest mieszanką najwyższej jakości białek: mikrofiltrowany w przepływie krzyżowym (CFM) izolat białka serwatki, ultrafiltrowany koncentrat białka serwatki i zhydrolizowane [...]
[...] rodzaje Createstonów: Massive (CM), tzw. „basic" (C) oraz Proffessional (CP) stanowią fundament nowoczesnej i wyjątkowo skutecznej suplementacji w krytycznym momencie jakim jest okres po-treningowy. Makro- i mikroskładniki - podstawowe porównanie Na początek zajmijmy się analizą i porównaniem podstawowych składników budulcowych i [...]
[...] są aminokwasy i dlaczego na rynku suplementów można spotkać tak ogromną różnorodność produktów zawierających wyodrębnione aminokwasy lub hydrolizaty aminokwasów. Odpowiedź jest prosta. Aminokwasy są cegiełkami budującymi wszystkie białka ustrojowe oraz powstają z nich bardzo istotne fizjologicznie cząsteczki m.in.: zasady purynowe i [...]
[...] tabeli BV. Izolat rózni się od koncentratu wiekszym stężeniem czystego białka, za czym idzie wiekszej ilości poszczególnych aminokwasów na 1 porcję. Ale czy każdy izolat jest lepszy od koncentratu? Odpowiedź brzmi - NIE. Powstające w niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio [...]
[...] Okazuje się, że pomimo niskiego indeksu glikemicznego (patrz indeks laktozy), ich indeks insulinemiczny, mówiący jak bardzo po posiłku podnoszą poziom insuliny we krwi, jest porównywalny do indeksu insulinemicznego skrobi. Tak zwane "szybkie białka" o silnym działaniu insulinotropowym lub jak kto woli insulinemicznym maja fundamentalne [...]
[...] białka do aminokwasów, aby móc je spalić w celu uzyskania energii. L-leucyna, L-izoleucyna i inne aminokwasy przekształcane są w kwas glutaminowy, z którego uzyskiwana jest L-glutamina. Ta jest wchłaniana w jelicie i zostaje przekształcona w L-alaninę, która z kolei staje się źródłem energii. L-glutamina jest ponadto idealnym "nośnikiem" [...]
[...] ciśnienia z zewnątrz na jeden roztwór i w ten sposób wymuszeniu przejścia określonego składnika przez membranę do innego roztworu. W tym przypadku przejście składnika nie jest swobodne i zachodzi wbrew różnicy ciśnień panujących między dwoma roztworami. W wyżej wymienionej metodzie ultrafiltracji,- białka serwatkowe są [...]
[...] nie uwidoczniono." No i potem poszedłem z tym rezonansem do dr Żbikowskiego ( on mi robil wszystkie te operacje) i powiedział mi po punkcji ze staw mam stabilny i minimalna jest niestabilnosc porównywalna do tej w naturlanym prawym kolanie i ze mozliwe ze tylko naderwalem lub naciagnąłem... i napenwo nie do operacji... poszedłem z tymi wynikami [...]
[...] mego artykulu, o tytule jak powyżej. Na celu mam przypomnienie samego zagadnienia teoretycznych podstaw produkcji odzywek i suplementów. Ponowne przedstawienie artykułu jest jak najbardziej celowe. niebawem ukaże sie seria artykułów o technologii produkcji 1.odzywek białkowych, 2. aminokwasów - w niniejszych artykulach zwroce uwage [...]
[...] rozwinięcia procesów katabolicznych w tkance mięśniowej w okresie około wysiłkowym czy przedłużającego się postu. Różnorodność produktów białkowych oferowanych na rynku jest ogromna, naszym sukcesem jest dobór tego najbardziej zbliżonego do zakładanych celów. Pro Amino Xplode Powder® - zaawansowana BOMBA AMINOKWASOWA Dla kogo jest [...]
[...] spada produkcja kolagenu w organizmie, co może być jedną z przyczyn przyspieszonego zużycia chrząstek stawowych oraz utraty elastyczności skóry. COLLAGEN RENOVER dedykowany jest jako uzupełnienie diety w kolagen osobom narażonym na przeciążenia stawów, w tym sportowcom, ludziom z nadwagą i w podeszłym wieku. - Mocne stawy i piękna skóra - [...]
[...] Węglowodany? białko? aminokwasy? a może elektrolity? Co powinien zawierać podstawowy zestaw potreningowy? Co powinien zawierać potreningowy shake? Odpowiedź jest prosta, jeśli odpowiemy sobie na podstawowe pytanie - co się dzieje zaraz po skończonym treningu? Po pierwsze - uszczuplone zasoby glikogenu. Po drugie - nasilony [...]
[...] Dla prawidłowego rozwoju organizm człowieka potrzebuje poza białkami, węglowodanami i tłuszczami również określo-nych ilości witamin i minerałów. Vitamin A-Z jest doskonalą kombinacja tych składników. W dwóch tabletkach dostarcza optymalną ilość witamin, minerałów i pierwiastków śladowych. Wchłanianie składników czynnych jest [...]
[...] znacznie zwiększa potreningiową syntezę białka, w porównaniu z wypiciem napoju po treningu. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że już pod koniec treningu dostępna jest znacznie większa ilość aminokwasów w organizmie. Można się również spodziewać, że rozpad komórek mięśniowych w czasie treningu jest wtedy znacznie mniejszy, ponieważ [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] do oferty Activlab w minionym czasie. Jest to wysokobiałkowa odżywka oparta na izolacie białka serwatki (WPI) oraz koncentracie białka serwatki (WPC). Produkt dostępny jest w 5 rewelacyjnych smakach: pistacja, likier wiśniowy, sernik z pomarańczą, masło orzechowe z maliną, ciasteczko z kremem. [...]
[...] suplementu sportowego. Podczas wytężonej pracy dochodzi do znacznego rozpadu białek - katabolizm, który z jednej strony wzmaga anabolizm (budowę białka), z drugiej zaś, gdy jest nadmierny hamuje rozwój masy. W pierwszym okresie regeneracji po wysiłku, większość potencjału anabolicznego komórek kierowana jest do odbudowy strat, zaś dopiero [...]
[...] do oferty Activlab w minionym czasie. Jest to wysokobiałkowa odżywka oparta na izolacie białka serwatki (WPI) oraz koncentracie białka serwatki (WPC). Produkt dostępny jest w 5 rewelacyjnych smakach: pistacja, likier wiśniowy, sernik z pomarańczą, masło orzechowe z maliną, ciasteczko z kremem. [...]
[...] 40 g pełnowartościowego białka, które wspiera wzrost i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Dodatkowo, w każdej porcji produktu zawarte jest 136 g węglowodanów (prostych i złożonych), będących podstawowym źródłem energii dla pracujących mięśni. Ze względu na fakt, iż węglowodany pomagają w utrzymaniu [...]